Vårt apotek

Vandaportens apotek har haft verksamhet i Vanda sedan 1958. Numera finns vi på Jumbo köpcentrum. Vi flyttade från Vandafors i oktober 1999. På köpcentrum kan vi betjäna bättre och effektivare vår ökande kundkrets.

De 4600 avgiftsfria parkeringsplatser garanterar en behändig ankomst nära apoteket. För de rörelsehindrade är ingången problemlös genom avsaknaden av trösklar och apoteket ligger omedelbart vid huvudingången.

Vandaportens apotek utnyttjar den senaste teknologin, betjänar och är ett modernt yrkeskunnigt apotek. På apoteket arbetar stadigt varande ca. 25 personer: apotekare, provisorer, farmaceuter,kosmetologer,tekniska biträden och städerskor. Vi anstaller även periodvis temporär hjälp personal, så som studerande inom branschen.

Vandaportens apotek fungerar som Helsingfors Universitets undervisning apotek.Vi erbjuder praktikplatser för farmaceut och provisor studerande. Förutom detta har skolelever en chans att utföra på apoteket preliminär praktik före vidare studier inom farmacien.

Välkommen!

Service

Direkt expedition av recept

Recept belagda mediciner ges ut behändigt på direkt expediering. Du kan i lugn och ro diskutera din medicinering med farmaceut eller provisor. Vår personal informerar om medicinens rätta och säkra användning.

Själv vård

På vårt apoteks själv vårds avdelning finns det alltid yrkeskunnig personal berädd att hjälpa och rådge. Vi står till tjänst i valet av läkemedel och vid behov hjälper vi också i att hitta den förmånligaste läkemedelsprodukten. Urval av kosmetik och icke-läkemedel produkter är omfattande.

Interaktionernas kontroll och personligt läkemedelskort

Vissa mediciner kan innebära en risk för interaktion med andra mediciner. Problem kan uppkomma också då receptmedicin kombineras med icke-recept belagda mediciner eller naturprodukter.

På vårt apotek har vi i bruk ett interaktionsprogram där kundens medicinering kan beaktas i sin helhet och upptäcka eventuella interaktioner. Dun kan även be farmaceuten skriva ut ett personligt läkemedelskort där det med en blick framgår all medicinering. Läkemedelskortet lönar sig att ta med sig på läkarbesök eller om du hamnar på sjukhus.

Mottagning av läkemedelsavfall

Föråldrade mediciner är problemavfall och kan ej användas. Hushåll kan utan kostnad hämta föråldrade mediciner till apoteket för förstöring:
– tabletterna bör sättas i en genomsynlig påse utta yttre förpackning
– krämer ock vätskor bör sätta i sina egna påsar
– termometer med kvicksilver, jodhaltig mediciner (så som Jodix, Betadine), sprutor och nålar separat.
– Insulinnålar och -sprutor bör förstöras som normal hushålsavfall.

Utbyte av medicin

Vi informerar alltid på apoteket om din medicin är utbytbar. Receptmedicin kan på apoteket bytas ut mot en förmånligare parallell produkt, om medicinen hör till Läkemedelsverket utbytbara produkt lista och varken läkaren eller kunden ej nekar utbytet. Läkemedels prisjämförelse– på nätet kan du själv se om din medicin har förmånligare alternativ.

Sök din Din Hälsa-tidning från apotek

Din Hälsa – tidningen är en gratistidskrift för Apotekarförbundets medlems apotek. Den ges ut fyra gånger om året. Sök en gratis tidning hos oss.

Läkemedelsersättningar

År 2020 är de ersatta läkemedlens årssjälvrisk 577,66 euro. När dina kostnader överskridit årssjälvrisken betalar du för varje ersättningsgilla läkemedel endast 2.50 euro per gång. Tillägguppgifter om förnyelsen fås från FPA (www.fpa.fi) eller av vår personal.

Apotekets kontaktpersoner

Vi utbildar och bibehåller fortgående vår yrkeskunskap för att bästa möjliga sätt fullfölja kundens och hälsovårdens intressen. Vår personal är special utbildad inom astma, diabetes och hjärt- och kärl sjukdoms medicinering.

Apotekskosmetik

På vårt apotek hittar du följande kosmetik för hudvård: Aco, Avène, Bioeffect, Favora, V 10 Plus, La Roche-Posay och Vichy. Mer om apotekskosmetik (på finska).

Kontakta oss