Palvelut

eResepti

Toimitamme myös sähköisiä eli ns. eReseptejä. eResepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. Se tallennetaan keskitettyyn tietokantaan, jota kutsutaan Reseptikeskukseksi. Reseptikeskuksen rekisterinpitäjä on Kela.

Valtakunnallinen Reseptikeskus sisältää kaikki sähköiset reseptit ja apteekkien niihin tekemät toimitusmerkinnät. Reseptikeskuksen tietojen perusteella mikä tahansa sähköisen reseptin käyttöön ottanut apteekki voi toimittaa lääkkeet. Lisätietoja www.kanta.fi

Jos e-resepti täytyy uusia, niin uusimispyyntö voidaan tehdä myös apteekissa.

Apteekin yhdyshenkilöt

Kouluttaudumme ja ylläpidämme jatkuvasti ammattitaitoamme voidaksemme toimia asiakkaan ja terveydenhuollon edun mukaisesti. Henkilökuntamme on hankkinut erikoisosaamista astman, diabeteksen sekä sydänsairauksien lääkehoidosta.

Nouda Terveydeksi!-lehti apteekistamme

Terveydeksi!-lehti on Apteekkariliiton jäsenapteekkien ilmainen asiakaslehti. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Hae ilmainen lehti meiltä!

Lääkekustannusten Alkuomavastuu

Vuonna 2016 Kelan lääkekorvauksiin on tullut muutoksia. Suurin muutos on alkuomavastuu, joka koskee kaikkia 19 vuotta täyttäneitä, tai kuluvan vuoden aikana täyttäviä, henkilöitä. Uusi alkuomavastuukausi alkaa aina vuoden vaihteessa. Maksat reseptilääkkeesi kokonaan itse 50 euroon asti. Alkuomavastuun ylittävistä kustannuksista sinulle maksetaan lääkekorvaukset normaalisti. Peruskorvaus on 40 % lääkkeen hinnasta, alempi erityiskorvaus 65 % ja ylempi erityiskorvaus 100 % lääkkeen hinnasta.

Suurten lääkekustannusten seuranta eli lääkekatto

Korvattavien lääkkeiden omavastuuraja vuonna 2020 on 577,66 euroa. Kela korvaa tämän jälkeen hankkimiesi, korvattavuuden piirissä olevien lääkkeiden kustannukset kokonaan 2,50 euron lääkekohtaisen omavastuun jälkeen. Lisätietoja saat Kelasta (www.kela.fi) tai henkilökunnaltamme.

Lääkevaihto

Kerromme aina apteekissa, jos lääkkeesi on vaihtokelpoinen. Reseptilääke voidaan apteekissa vaihtaa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääke kuuluu Lääkelaitoksen vaihdettavien lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri tai asiakas itse kiellä vaihtoa. Lääkkeiden hintavertailu -verkkopalvelusta voit itse katsoa, löytyykö lääkkeellesi edullisempia vaihtoehtoja.

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä, eikä niitä pidä käyttää. Kotitaloudet voivat tuoda veloituksetta vanhentuneet lääkkeet apteekkiin hävitettäväksi:

  • Tabletit läpinäkyvään pussiin poistettuna ulkopakkauksesta
  • Voiteet ja nestemäiset lääkkeet omissa pusseissa
  • Elohopeakuumemittarit, jodipitoiset lääkkeet ( Jodix, Betadine), ruiskut ja neulat erillään.
  • Insuliinineulat ja -ruiskut hävitetään normaalin kotitalousjätteen seassa.
  • Tyhjät annostelulaitteet (esim. astmapiiput tai injektiokynät) eivät ole ongelmajätettä. Ne hävitetään kotitalousjätteen mukana.

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Joillakin lääkkeillä voi olla riski vakavaan yhteisvaikutukseen muiden käyttämiesi lääkkeiden kanssa. Ongelmia voi syntyä myös reseptilääkkeen ja ilman reseptiä saatavan lääkkeen tai luontaistuotteen yhdistelmästä. Tarkistuspalvelu edistää lääkehoidon onnistumista ja soveltuu etenkin iäkkäille ja useita lääkkeitä käyttäville. Selvitämme asiakkaan kokonaislääkityksen ja tarkistamme päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin sekä tehdään huomioita lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäille.

Tapaamiseen kuluu aikaa noin puolituntia ja tarkistuksesta annetaan kirjallinen yhteenveto, jonka voi tarvittaessa näyttää lääkärille. Varaa aika ja tule keskustelemaan lääkityksestäsi.

Palveluvalinta

Apteekkimme palveluvalinnassa on aina asiantuntija auttamassa ja neuvomassa asiakkaita. Opastamme aina lääkkeen valinnassa ja tarvittaessa autamme myös löytämään edullisimman lääkevalmisteen.
Palveluvalinnastamme löytyy myös laaja valikoima kosmetiikkaa ja muita ei- lääkkeellisiä valmisteita.

Reseptien suoratoimitus

Reseptilääkkeet toimitetaan joustavasti suoratoimituspisteissä. Voit keskustella rauhassa lääkehoidostasi farmaseutin tai proviisorin kanssa. Henkilökuntamme antaa tietoa lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä.